Når du ikke forstår og får ikke svar.

Det er lenge siden nå. Dagene løper av gårde og jeg nyter de, gleder meg over alt som jeg har i livet mitt og det som det gir meg.

Jeg snakker med flere personer som har opplevd det samme som meg, og noen av de tingene som komme opp, og som oppleves som det vanskeligste er det å ikke få svar fra den andre parten. Ofte kan jeg høre mennesker som ikke har opplevd dette å si: tror du det ville hjelpe å få svar? Tror du at du noen gang vil bli fornøyd med svarene? Mulig de har rett, men jeg kan skjønne alle som ønsker svar. Det er naturlig å ønske svar på hvorfor noen ønsket deg vondt, såre deg og være slem mot deg.

Har du med en narsissist å gjøre er det en person som ikke kan se seg selv i speilet, de orker ikke å håndtere det de selv har gjort og den de selv ser, så hvordan kan vi da få svar fra den personen? De vi alltid prøve å være noe de ikke er, og gjemme den de egentlig er. Jeg vil ikke kunne forstå de. Noen av disse personene har ikke utviklet den  empatiske delen av hjernen , og hvordan vil de da kunne bruke den. Umulig å bruke noe som de ikke har. Jeg kan forstå at de er syke, opplevd noe vondt i oppveksten og jeg aksepterer at de er slik. Det er et valg de har tatt, og jeg kan ikke hjelpe de. Mange vil nok likevel tenke tilbake der disse personene  har virket som at har empati og følelser, men dette har bare vært et spill, De har visst at de må oppføre seg slik for at noen skal like de, og det er viktig å huske på. At har vært et spill og ikke følelser.

Personen som jeg hadde med kan for min del spille sitt spill, og være den han er, det er han det går utover til syvende og sist. Velger han å stå for ting han har gjort vil han nok få det bedre med seg selv, men ønsker han ikke så er det han som må ta med seg alt det videre i livet. Følte han seg skuffet og såret av meg, så har han ikke kunnet si om hva, og kunne da heller ikke fått et annet resultat, eller en unnskyldning for at jeg har såret han , da jeg ikke vet for hva. Og jeg vet at alt jeg har har gjort og sagt kan jeg dele med hvem som helst og ikke er noe jeg er flau over, eller skammer meg over. Jeg er nok heller STOLT av alt jeg har gjort. Stolt av at jeg var der, stilt opp og gitt av meg selv. Jeg er stolt av mine egenskaper, og at jeg vet at det er den personen jeg er og slik ønsker jeg å fortsette å være.  Jeg ønsker S alt han kunne tenke seg, for det er ikke meg som må passe meg eller prøve å lære han rett fra galt. Og jeg håper virkelig at han får alt han ønsker seg i livet.

Når vi sitter det uten svar, og ikke forstår hvorfor, prøv å fokuser på deg selv. Hvis noen  ikke vil gi deg svar, eller å ønsker å rydde opp i en situasjon så er det en lite svar, det er den personen som har et problem og ikke deg, selv om det føles som at du sitter  igjen med svarteper.

Ta vare på deg selv.

Vær glad i deg selv

Vær god mot deg selv.

 

Klem

Does the Narcissist Have Any Empathy?

En kaffe for å skvære opp med psykopaten?

Hundre spørsmål etter bruddet

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s